Wat is een podcast?

Een podcast is een audioserie, waar je je op kunt abboneren. Vaak zijn het prachtige verhalen die op een hele mooie manier in elkaar zijn gezet. Documentaires, interviews, cursussen, hoorspelen, nieuwsshows of cabaret, over bijna elk onderwerp is er wel wat te vinden. Hou je van vissen, mode, slappe klets, nieuwe muziek of kantklossen: er is een podcastserie over die waarschijnlijk heel leuk is voor jou om naar te luisteren. Luisteren ja, want het is audio-only. Heel mooi voor al die beelddenkers, want je moet zelf het beeld maken. En dat is gek genoeg veel meer spannend, grappig of emotioneel dan mét het beeld. Heel erg leuk om te luisteren in de trein, op de fiets, tijdens het afwassen of als je de was ophangt!

Een podcast is een mp3, die je vanzelf op je telefoon krijgt. Je abonneert je op een show en je krijgt vanzelf de nieuwste afleveringen. Zoek maar in één van deze apps op “Strand van Zaken” bijvoorbeeld:

Voor iPhone:
podcastappios

 

Voor Android:

stitcherapp

 

Als je niet wil abboneren, kun je meestal luisteren via de site van de podcast, zoals op deze site, en Spotify heeft er ook al een hoop beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.